Wednesday, January 18, 2012

kehadapan bakal suami

Kehadapan bakal zauj(suami) ku...

Ana (saya) di sini sihat selalu walaupun terkadang kesakitan bertandang,
namun janganlah anta (awak) bimbang...Ana (saya) di sini mampu menahannya
kerana Allah tidak akan menguji hambaNya melainkan apa yang hambaNya mampu.

Diharap anta dalam keadaan sihat dan sejahtera serta sentiasa berada di bawah rahmatNya walau di mana jua anta berada. Warkah ini dilayangkan bukan untuk mengganggu...
Sekadar ingin meluah rasa yang lama terbuku...Maafkan Ana andai selama ini Ana leka dengan cinta dunia
Maafkan Ana andai selama ini Ana tak menjaga tatasusila

Maafkan Ana andai selama ini Ana tak mensiakan cintaNya
Maafkan Ana andai selama ini Ana tak ingat padaNyaAna serba kekurangan...diharap anta boleh melengkapkannya
Ana bukan jelitawan...diharap anta mampu menerimanya
Ana bukan cendikiawan...diharap anta mampu membimbingnya
Ana bukan hartawan...diharap anta sanggup bersamaYang Ana pinta bukan ketampananmu...
Yang Ana damba bukan hartamu...
Yang Ana mahu cuma imanmu...
Yang Ana ingin hanyalah tauladanmu....Bimbinglah Ana...
Tunjukkanlah Ana...Ana tidaklah sepuitis anta untuk menulis bait-bait kata...
Ana tidaklah sepetah anta dalam tiap bicara....
Namun, yang pasti...
Ianya ikhlas lahir dari hati....Ana harap kita akan dipertemukan suatu hari kelak...
Di mana ketika itu...Ana dah bersedia...
Ana layak untuk mendampingi anta...
Bukan hanya sebagai isteri kepada anta...
Tapi ibu untuk anak-anak kita..

Sebelum kita diijabkabulkan...
Ana akan memberitahu satu rahsia,
Rahsia yang pahit untuk ditelan...
Sukar untuk Ana lupakan...Setelah Ana memberitahu rahsia itu...
Ana redha jika anta pergi ...
Ana redha jika anta membenci...
kerana...
Segalanya belum dimetrai...
Segalanya belum disaksi...
Ana pasrah jika itu terjadi...
Ana pasrah jika itu takdir diri...
kerana...
Biarlah tangis sebelum janji dimetrai...
Bukannya setelah semuanya selesai...
kerana...
Ana mencari siapa yang ikhlas menemani...
Ana mencari siapa yang sanggup memberi...
Ana mencari siapa yang mampu menerima...
Ana mencari siapa yang pasrah dan redha...Andai jodoh kita berkekalan...
InsyaAllah kita akan berbahagia..
Meskipun hayat hidup tak sama...
Ana akan berusaha membahagiakan anta..Andai jodoh bukan milik kita..
Usahlah anta bermasam durja...
Pasti ada hikmah di sebaliknya...
Ana doakan kebahagiaan anta..Bermohonlah padaNya selalu..
kerna cuma Allah yang mendengar isi hatimu...


Dari bakal isterimu,...





p/s: i cried after i read this. TQ to the writer.

p/s: ana=saya, anta=awak, zauj=suami

http://www.ilmi-islam.com/kehidupan/remaja-a-cinta/197-untukmu-bakal-zauj

Monday, January 16, 2012

its just me

assalamualaikum..

Sebelum mula menulis, aku nak berterima kasih buat follower yang sudi baca blog aku even post aku semua merepek meraban. Harap maaf sesangat. Ape yang ditulis, itulah cara aku bercakap sebenarnya. And somehow, i think benda tu kelakar bila baca balik. Its like "lame nye ayat aku". Yeah sometimes i feel like that. Tapi takpe la, yang lepas tu biar jela. Jangan dikenang benda yang lalu.

Ade benda sebenarnye yang bermain2 dalam fikiran aku. Aku rasa aku terlalu mengikut arus hidup. Maksudnye, kan ade ayat just go with the flow, haa aku rase mengikut flow. Which is aku rase bosan jugak. Sedikit. Maksud flow yang aku nak sampaikan ialah terlalu mengikut orang. X dapat dinafikan influence orang di sekeliling memang kuat. Siapa2 je bole tertarik dengan pengaruh tu. Aku mengaku, aku sendiri tertarik.

Flow yg kedua ialah flow hidup. Contohnye macam sem break 3 minggu sekarang. Lepas 3 minggu, start balik sem baru. Lepas tu project baru. Tolong la faham perasaan yang terlalu mengikut jadual hidup. Aku benci.. Kenape aku x buat cuti 4 minggu je. Tambah je la cuti sendiri. Tapi kenapa aku x buat, because I cant break the laws. Which aku rase terkongkong sangat dengan hidup ni. Why cant i do anything i want. Somehow im tired living this way. I just dont know why.

People here n there keep judging other people. Y u no mind ur own business? Betolkan diri sebelum nak judge orang lain. N for those people yang suka backstab kawan sendiri, aku sedih gila dengan kawan macam ni. Kat depan pura2 baik, tapi blakang subhanallah aib kawan sendiri kau bukak. Aku sedih, kenapa wujud orang macam ni. Hipokrit yang amat, dan jugak licik. Aku x sanggup dah nak tengok drama mereka2 ni.

Berkawan kena ikhlas. Bukan kerana harta, bukan kerana pangkat, bukan kerana berapa byk kenalan. Berkawan atas dasar sekepala dan jadi diri sendiri semasa berkawan. Tak payah nak berlakon, tak payah nak hipokrit. Itu la sebenar2 nya. Zaman sekolah dulu selalu gado pasal kawan. Kawan ni rampas kawan ni. Kawan ni x bole kawan dengan kawan ni sebab x satu geng. Tapi tu sekolah, zaman x baligh lagi. Tapi sekarang da besar, da matang. Takan nak buat macam tu lagi. Takan nak assabiyah. Orang kate berkawan biar seribu, bermusuh biar satu. Aku kalau boleh x nak bermusuh, tapi mana tau ade hamba Allah di luar sana yang benci aku. Aku minta maaf awal2. Aku x sempurna. Aku cuba berkawan dengan semua. Aku cuba jadi peramah. Tolong la, at least aku cuba. Aku tau dulu orang selalu kate aku sombong. Aku bukan sombong, cume lack of confident nak bersosial. But now, aku cuba gila2 kot nak berubah. Doakan aku, tu je aku mintak. And for god sake, i hate hypocrite people. I dont know why, but i think they are fake. I am sorry for the harsh words.

Its just me, being myself. Marah diri sendiri dan orang hipokrit di luar sane. Sorry again

Thursday, January 12, 2012

STUDIO TRIP

Isnin lepas, me n my studiomates pergi studio trip dekat Raub, Pahang. Tapi x semua yang pergi. Perempuan yang pergi 12 orang. Lelaki 10 orang kot. Our destination is Pos Buntu. Tempat tu baru lagi, so macam x ramai lagi yang tahu. Tapi sumpah cantik gila. Rasa macam kat kampung. Chalet kitaorang betul2 sebelah sungai. Malam2 sejuk gila. And aktiviti kitaorang kat situ mandi sungai jela. Bangun2 terus terjun sungai. Haha. Punya la planning nak main games, jungle trakking bagai. Last2 x buat pun, mandi sungai je 24/7. Yang seronoknya, one studio masak same2. Sweet gila tengok laki masak. And yang x sangkanye, dorg masak sedap. Kalah perempuan. Hehe. BBQ pun best jgk, tapi penat gila nak tunggu masak. Nangis2 tahan asap bbq tu. Bawah ni gamba2 pergi trip haritu.










Monday, January 2, 2012

turn to ALLAH

When you have a terrible day„,You just want to scream
just turn to ALLAH


When your feeling so down„,you have lost all hope
just turn to ALLAH


when your feeling betrayed„,you just want to curse
just turn to ALLAH


when you can’t see a way out.. of a terrible situation
just turn to ALLAH


when your feeling like.. you have no self esteem
just turn to ALLAH


when your feeling all ok and.. the world is at your feet
just remember not to forget.. ALLAH
you can then be certain He will.. remember you !